Liverpool'un Yıldızı Salah'tan Gazze İçin Destek Çağrı

Premier Lig devi Liverpool'un yıldız futbolcusu Muhammed Salah, Gazze'de yaşanan insani kriz için acil yardım çağrısında bulundu. Salah, sosyal medya hesaplarından yaptığı bir video paylaşımında, Gazze halkının acilen insani yardım almasının gerektiğini vurguladı.

Salah, video mesajında şunları söyledi: "Böyle zamanlarda konuşmak kolay değil. Çok fazla vahşet ve kalp kırıcı şiddet var. Son hafta yaşanan gerginliklere şahit olmak çok kötü. Bütün hayatlar kutsaldır ve korunmalıdır. Buna son verilmesi lazım. Aileler birbirinden koparıldı. Gazze'nin insani yardım almasına acilen izin verilmeli. Oradaki halk, çok kötü koşullar altında."

Göztepe yeniden Süper Lig'de Göztepe yeniden Süper Lig'de

31 yaşındaki futbolcu aynı zamanda dünya liderlerine seslenerek, "Hastanede yaşanan görüntüler çok korkunçtu. Gazze halkının suya, yemeğe ve tıbbi desteğe ihtiyacı var. Bütün dünya liderlerini, masum ruhların daha fazla katledilmesini önlemek amacıyla bir araya gelmeye çağırıyorum. İnsanlık galip gelmeli." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Salah'ın bu çağrısı, Gazze'de yaşanan insani krize dikkat çekmeye ve yardımseverlerin harekete geçmesini teşvik etmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, Mısır Kızılayı İcra Direktörü Rami en-Nazar'ın açıklamasına göre, Salah, Gazze halkına maddi yardımda bulunmuştu.

Editör: Haber Merkezi