Lodosun Etkisi: Bursa'da Okullar Tatil Edildi, Kamu Personeline İzin

Saatte 95 Kilometreye Ulaşan Lodos, 5 İlçede Hayatı Olumsuz Etkiledi

Bursa'da etkili olan şiddetli lodosa bağlı olarak meydana gelen olumsuz hava koşulları nedeniyle kentteki 5 ilçede okullar bir günlük tatil edilirken, kamu personeli de izinli sayıldı.

Bursa'da saatteki hızı 70 ile 95 kilometreye ulaşan lodos, kent genelinde çeşitli sorunlara neden oldu. Birçok binanın çatısı uçarken, ağaçlar yollara devrildi. Bursa Valiliği, Yıldırım, Osmangazi, Nilüfer, Kestel ve Gürsü ilçelerindeki okulların bir günlük tatil edildiğini duyurdu.

Vali Mahmut Demirtaş, gece saatlerinde sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "İlimizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle; Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel ve Gürsu ilçelerimizde 29 Kasım Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 29 Kasım'da idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" şeklinde açıklamada bulundu.

Sarı Kodlu Rüzgar Uyarısı Sarı Kodlu Rüzgar Uyarısı

Kentteki ağaç devrilme ve çatı uçma olaylarına karşı alınan önlemler çerçevesinde, okulların tatil edilmesi ve kamu personelinin izinli sayılması, yaşanan olumsuz hava koşullarının etkilerini en aza indirmek amacıyla alınan tedbirler arasında yer alıyor.

Bursa'da yaşanan lodos etkisi, kentteki günlük yaşamı olumsuz yönde etkilerken, alınan tedbirlerle öğrencilerin ve kamu personelinin güvenliği sağlanmaya çalışılıyor. Vali Demirtaş'ın duyurusu, kent sakinlerini olası risklere karşı bilgilendirme amacını taşıyor.

Editör: Haber Merkezi