Ekonomideki küresel dengesizliklerin Türkiye'de etkileri hissedilirken, artan fiyatlar nedeniyle müşteri sayısında azalma yaşayan restoranlar, yeni bir strateji benimsemeye başladı.

Bu strateji kapsamında, gramajlar düşürülerek porsiyonlarla birlikte fiyatlar da azaltıldı ve bu ürünler menülere "eko" ön adıyla eklendi.

Örneğin, bir restoranda patlıcan kebabı için normalde kullanılan iki şiş yerine tek şiş kullanılmaya başlandı, bu da fiyatların yarı yarıya düşmesini sağladı.

Paket siparişi alan restoranlar ise farklı bir tarife uyguladı; "yarım porsiyon" verildiğinde normal fiyatın üçte ikisi alınırken, bunun sebebi olarak yanında ikramların da olduğu ve paketleme maliyetlerinin olduğu belirtildi.

ATO Kafe, Restoran ve Lokanta Komite Başkanı Abdurrahman Işıksever, restoranların beyti, ali nazik, Adana kebap, döner gibi ürünlerde gramajı düşürerek fiyatları azalttığını ve bu ürünlere "eko" isimler vererek pazarlamaya devam ettiğini ifade etti.

Türkiye'de Bir İlk: Togg Sahiplerinin Yüzde 80'i D-Smart GO'yu Kullanıyor Türkiye'de Bir İlk: Togg Sahiplerinin Yüzde 80'i D-Smart GO'yu Kullanıyor

Ayrıca, artan et fiyatlarına da değinen Işıksever, et fiyatlarının kontrol altına alınması gerektiğini ve bu durumun Ramazan menülerine ve diğer ürünlere yansıyabileceğini belirtti.

Kaynak: Son Dakika