Gazze'de ölü sayısı 34 bin 356'ya çıktı! Gazze'de ölü sayısı 34 bin 356'ya çıktı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün Paris'te Kral Jordan II ile bir araya geldi. Abdullah'la birlikte yayınladığı ortak basın açıklamasında Filistin devleti hakkında açıklamalarda bulundu.

Reuters'in haberine göre Macron, açıklamasında Filistin devletinin tanınmasının artık Fransa için tabu olmadığını belirterek, iki devletli çözüm çabalarının İsrail'in muhalefeti nedeniyle durması halinde Paris'in bu kararı verebileceğini öne sürdü.

Macron, şunları söyledi: "Başta Ürdün olmak üzere bölgedeki ortaklarımız bu konu üzerinde çalışıyor ve biz de onlarla birlikte çalışıyoruz. Biz Avrupa'da ve Güvenlik Konseyi'nde buna katkıda bulunmaya hazırız. "Filistin devletinin tanınması bizim için tabu değil" dedi.

NETANYAHU FİLİSTİN EGEMENLİĞİNE KARŞI

Fransa'nın tek taraflı tanınması, gerçek müzakereler olmadan sahadaki durumu pek değiştirmeyecektir ancak sembolik ve diplomatik olacaktır.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Batı Ürdün'deki güvenlik kontrolünden taviz vermeyeceğini ve bunun Filistin devletine aykırı olduğunu söyleyerek Filistin egemenliğine karşı olduğunu ifade etti.

Fransız milletvekilleri 2014 yılında, Fransa'nın diplomatik duruşu üzerinde çok az etkisi olan sembolik bir hareket olan hükümetlerini Filistin'i tanımaya çağırmak için oy kullandı.

Kaynak: karar