Eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD Federal Temyiz Mahkemesi'nden kötü haber aldı. Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi oybirliğiyle Trump'ın dokunulmazlığının bulunmadığına ve 2020 seçimlerini bozmaya yönelik komplo kurma suçlamasıyla dava açılabileceğine karar verdi.

Mahkeme, eski Başkan Trump'ın mevcut dava açısından Trump vatandaşı haline geldiğini belirterek, "Başkan olarak görev yaparken onu korumuş olabilecek herhangi bir dokunulmazlık, onu artık bu kovuşturmaya karşı koruyamıyor."

Trump'ın karara Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi'nde itiraz etmesi ve konuyu ABD Yüksek Mahkemesi'ne götürmesi bekleniyor.

Trump dokunulmazlığının olduğunu iddia etti

ABD'de "gizli belgeler" de dahil olmak üzere çok sayıda suçlamayla yargılanan Trump'a, geçen yıl ağustos ayında özel savcı Jack Smith tarafından kendisi hakkında hazırlanan 45 sayfalık iddianame verildi. İddianamede, Trump'ın 6 Ocak 2021'de Kongre'ye düzenlenen saldırıdaki rolü ve 2020 ABD başkanlık seçimlerinin sonuçlarına müdahalesi üzerinde duruldu.

İddianamede Trump'ın "ABD'yi aldatmak için komplo kurduğu", "resmi bir duruşmayı engellemek için komplo kurduğu", "resmi bir duruşmayı engellemeye çalıştığı" ve "seçmenlerin anayasal haklarını kullanmasını engellemek için komplo kurduğu" iddia ediliyor.

Trump, görevdeyken kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle dokunulmazlıktan yararlandığı için suçlamaların düşürülmesini istemişti.

İsrail, Gazze'deki Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafının kontrolünü ele geçirdi İsrail, Gazze'deki Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafının kontrolünü ele geçirdi

(Milliyet)

Kaynak: MİLLİYET