Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, Kobani davasında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 18 tutuklunun tahliye talebini reddetti. Duruşma, 16 Mayıs'a ertelendi.

Davanın 82. duruşması Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Cezaevi'nde görüldü. Mahkeme, tutuklu sanıkların tahliye talebini reddederken, tutuksuz yargılanan sanıkların adli kontrollerinin kaldırılması isteğini de geri çevirdi. Böylelikle tutuklu yargılanan 18 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Mahkeme, duruşmayı kararını açıklamak üzere 16 Mayıs'a erteledi.

Erbakan: TRT Genel Müdürü İçin Görevden Alma Yetkisi Erbakan: TRT Genel Müdürü İçin Görevden Alma Yetkisi

Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan Selahattin Demirtaş, "Herhangi bir söz talebim yok, bütün arkadaşlarımın özgürlüğünü talep ediyorum" şeklinde tek cümlelik bir savunma yaptı.

Hatırlanacağı üzere, HDP'nin çağrısı üzerine 6 Ekim 2014'te terör örgütü YPG/PKK yandaşları tarafından Aynularab bahanesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki iller başta olmak üzere birçok yerde barikatlar kurulmuş, yollar kesilmişti. Bu olaylar sırasında kamu binalarına, araçlara ve vatandaşların ev ve iş yerlerine zarar verilmiş, şiddet olaylarında 2 polis şehit olmuş, 37 kişi hayatını kaybetmiş, 761 kişi ise yaralanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklanmıştı.

Kaynak: HABERLER.COM