Mauro Icardi, Galatasaray formasıyla Türkiye futbol sahnesine adeta fırtına gibi giriş yaptı. Arjantinli 30 yaşındaki forvet, kısa süre içinde unutulmaz bir performans sergiledi ve istatistiklerle bunu kanıtladı. İşte Icardi'nin Galatasaray kariyerinin çarpıcı rakamları:

Galatasaray Aslıhan Kılıç ve Eylül Akarçeşme'yi Kadrosuna Kattı Galatasaray Aslıhan Kılıç ve Eylül Akarçeşme'yi Kadrosuna Kattı

Süper Lig'de, Icardi, Galatasaray'ın şampiyonluk yaşadığı takımlara karşı tüm maçlarda gol atmıştır. Beşiktaş'a karşı üç maçta 5, Trabzonspor'a karşı iki maçta 3, Fenerbahçe'ye karşı iki maçta 2 gol kaydetmiştir, toplamda 13 gol. Süper Lig'deki 33 maçta 32 gol atmıştır. Geçen sezon 24 maçta 22 gol atarken, bu sezon 9 maçta 10 gol atmıştır. Icardi, ligde toplam 2,637 dakika sahada kalmış ve her 82.4 dakikada bir gol atmıştır.

  Bu sezon toplam 15 resmi maçta 14 gol atmıştır. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta 4, Türkiye Kupası'nda 2 maçta 1 gol kaydetmiştir.

Icardi, Galatasaray'da geçirdiği 41 maçta 37 gol atmış ve 10 asist yapmıştır, toplamda 47 direkt katkı sağlamıştır.

Kariyerinin en verimli dönemlerinden birini yaşayan Arjantinli forvet, Galatasaray'da oynadığı süre içinde büyük bir etki yaratmıştır.

 Ancak, talihsiz bir sakatlık yaşayan Icardi'nin sağ ayak bileğinde peroneal tendonlar ve tendon üstündeki retinakuler doku hasarı ve kanama tespit edilmiştir. Bu nedenle Bayern maçında oynaması belirsizdir, ancak büyük olasılıkla iğne tedavisi ile sahaya çıkması beklenmektedir. Icardi'nin bu tür zorluklara rağmen gösterdiği performans, Galatasaray taraftarları için büyük bir umut kaynağıdır.(sözcü)

Editör: Haber Merkezi