Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmenin ardından yeni anayasa turunu sürdürüyor. Kurtulmuş, bugün ilk olarak DEM Parti'yi ziyaret etti. Görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Temennimiz Meclis'te kabul edilmesidir" ifadelerini kullandı. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları, görüşmenin ardından anayasa yapım sürecine ihtiyaç olduğunu vurguladı ve yol temizliğine dikkat çekti.

Kurtulmuş'un ikinci durağı Saadet Partisi oldu. Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ ve Grup Başkanvekilleri İsa Mesih Şahin ve Bülent Kaya ile gerçekleştirilen görüşmenin ardından Kurtulmuş, "Yapıcı bir görüşme oldu. Önümüzdeki ekim ayı gibi bu işin muhtevasına ilişkin tartışmalara başlanabileceğini görüyorum" dedi. Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya da sağlıklı bir zeminin inşasının önemine vurgu yaptı.

Son olarak Kurtulmuş, İYİ Parti'yi ziyaret etti. Görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, siyasi partilerin anayasa konusuna ön yargısız bir şekilde yaklaşmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Kurtulmuş, AK Parti ve MHP'yi de ziyaret edeceklerini ve grubu olmayan partilerle de görüşme yapacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuklayı da kuklacıyı da iyi biliyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuklayı da kuklacıyı da iyi biliyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise ziyaret için teşekkür ederek, parlamenter demokratik sistem arayışlarının devam ettiğini ifade etti. Dervişoğlu, Türkiye'nin öncelikli sorunlarının da dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Gazetecilerin DEM Parti ile görüşmenin eleştirildiği yönündeki sorusuna ise Kurtulmuş, "Terörle mücadele ayrı, anayasa çalışması ayrı" yanıtını verdi.

Kaynak: Gazete Duvar