Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması"nda enflasyonla mücadele stratejilerini değerlendirdi. Şimşek, enflasyonun düşürülmesinin en büyük öncelikleri arasında olduğunu belirterek, gıda arzını artırmanın önemine vurgu yaptı.

İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi! İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi!

Bakan Şimşek, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, tarım sektörüne ayrılan bütçe payına değindi. 2024 bütçesinde tarımsal destek programlarına ve yatırımlara 520 milyar lira kaynak ayrıldığını belirtti. Bu kaynağın, 2024 GSYH'sinin yaklaşık yüzde 1,3'üne denk geldiğini ifade etti.

Enflasyonla mücadelede gıda arzının artırılmasının önemine vurgu yapan Şimşek, vatandaşların en çok muzdarip olduğu enflasyonun tekrar tek haneye düşürülmesinin hedeflendiğini dile getirdi. Bu amaçla gerekli tedbirlerin alındığını ve kararlılıkla uygulandığını vurguladı.

Şimşek, enflasyonda düşüşün mayıs ayından sonra başlayacağını öngördüklerini belirtti. Mayıs ayında baz etkisi nedeniyle enflasyonun zirve yapacağını ancak sonraki aylarda hızlı bir şekilde düşeceğini ifade etti. Fiyat istikrarının sürdürülebilir yüksek büyümenin ön koşulu olduğunu vurgulayan Şimşek, programlarını kararlılıkla ve sabırla uygulayacaklarını ifade etti.

Kaynak: Birgün