Meral Akşener: "Öğretmenler Günü'nde Uyandık, Geriye Gerçekler Kaldı"

 İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Akşener'in öne çıkan ifadeleri:

Önümüzdeki cuma günü 24 Kasım yani Öğretmenler Günü yani cehle karşı açtığımız savaşta hep önde yürüyen cesur neferlerin günü. İlim denizinde her daim seferde, her daim seferberlikte olan fedakar yüreklerin günü. Memleketimiz için medeniyet yolunda bir istikbal çizen, irfan meşalesini azimle taşıyanların günü. Yurdumuzu yüceltmeye, cumhuriyetimizi yaşatmaya, milletimizi hakettiği gibi muasır medeniyetler seviyesine taşımaya and içenlerin günü kutlu olsun.

Antalya'da camiyi yılanlar bastı Antalya'da camiyi yılanlar bastı

Bir öğretmen olarak; memleketimizin dört bir yanında çalışan, çalışmayan, atanan, atanamayan, öğrencilerine kavuşan, kavuşamayan tüm öğretmenlerimizin gününü tebrik ediyor, her birine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Başöğretmenimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal kahramanı öğretmenlerimizi; yüreğimizdeki acısı dinmeyen, Aybüke öğretmenimizi; Gaziantep’te kaybettiğimiz, Ayşenur öğretmenimizi; ve tüm şehit öğretmenlerimizi; bir kez daha, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyorum. Mekânları cennet olsun.

Vatan savunmasından, cumhuriyetimizin kuruluşuna ve yükselişine kadar milli varlığımızın her aşamasında büyük emekleri olan öğretmenlerimizin bir meslektaşı olarak; bugün gazi Meclis'imizde sizlere sesleniyor olduğum için bir yanım gururlanırken, diğer yanım ise öğretmenlerimize yaşatılan çilenin karşısında büyük bir hüzünle doluyor. Bizi bugünlere getiren yolun taşlarını döşeyen öğretmenlerimizi yılın 364 günü yok sayıp sadece 24 Kasım'larda laf olsun diye ananlar, öğretmenlik mesleğinin önemini anlamamakta hala ısrar ediyor.

24 Kasım’da, öğretmenlerimizin yüzünün, bir nebze de olsa, gülebilmesi için; İYİ Parti olarak, Gazi Meclisimize; tüm öğretmenlerimize, bir maaş ikramiye verilmesi, eğitime hazırlık ödeneğiyle, ek ders ücretlerinin arttırılması ve 100 bin öğretmen atamasının, gerçekleşmesi için, önergeler verdik. Ancak maalesef, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

2023’te öğretmenlere verilen eğitime hazırlık ödeneği 1400 lira. 2022’de 1325 liraymış. Artış yüzde 5,6. Merkez Bankası bile 2023 enflasyonun yüzde 65’i aşacağını söylüyor. Bin 400 lira ile eğitime öğretmenler nasıl hazırlanacak? Bu ödeneği kafi gören artırılmasının aleyhine oy verenlerin hesapla da vicdanla da bağları kalmamış.

Bizim önerilerimizi reddettiler. Peki kendileri ne yapıyorlar? Hiçbir şey. Bugün ülkemizde bir milyona yakın atama bekleyen öğretmen adayımız var. Ama 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk çeyrek tatilini geride bıraktığımız şu günlerde; 2024 yılı öğretmen atama takvimi hala açıklanmadı. Düşünebiliyor musunuz; öğretmen var, öğretmensiz öğrenci var. Ama gereğini yapan bir iktidar yok.

Seçimlerden önce; mülakatın kaldırılacağını; ve adayların, KPSS puanıyla atanacağı sözünü veren, AK Parti; seçimlerden sonra, yine sessizliğe bürünmüş durumda… Havaya bakıp, ıslık çalıyorlar. On binlerce genç öğretmen kardeşime, söz verdiler; ama istediklerini aldıktan sonra; utanmadan, sıkılmadan, yüzleri kızarmadan, sözlerinden döndüler(karar)

Editör: Haber Merkezi