Dolar ve Euro'da Son Durum! Dolar ve Euro'da Son Durum!

Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı faiz kararı oldukça merakla bekleniyor. Geçen ayki toplantıda politika faizi yüzde 30'a yükseltilmişti, ve ekonomistler bu ayki toplantıda da faiz artırımının devam edeceğini öngörüyorlar. Beklentilere göre, faiz oranının bu ay 500 baz puan artırılarak yüzde 35'e yükseltilmesi tahmin ediliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında bugün saat 14.00'te toplanacak ve faiz kararını açıklayacak. Bu kararın ardından odak noktası, karar metninde yer alacak mesajlar olacak. Ekonomistler, metinde sadeleşme ve sıkılaşmaya dair işaretler arayacaklar.

Anket sonuçlarına göre, 19 ekonomistin katılımıyla gerçekleşen bir beklenti anketinde, politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerin medyanı 500 baz puan artırım yönünde gerçekleşti. Bu artışla birlikte politika faiz oranının yüzde 35,00 seviyesine çıkması bekleniyor. Ayrıca, ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı yüzde 40,00 olarak belirlendi.(sondakika)

Editör: Haber Merkezi