Netflix'e ikinci zam! Paket fiyatları  %25 yükseldi Netflix'e ikinci zam! Paket fiyatları %25 yükseldi

Bu, TCMB'nin bir günde rekor miktarda döviz alımı yaptığını gösteriyor. Daha önceki rekor, 30 Nisan tarihinde 3,3 milyar dolarlık döviz alımıyla gerçekleşmişti.

Son alımla birlikte, TCMB'nin seçim sonrasında toplamda 41,8 milyar dolar döviz aldığı kaydedildi. 10 Mayıs itibarıyla TCMB'nin swap hariç net rezervi eksi 23,7 milyar dolar seviyesine gelerek, Mayıs 2020'den bu yana en iyi seviyeye ulaştı.

TCMB Başkanı Karahan, Perşembe günü gerçekleştirdiği enflasyon raporu sunumunda döviz alım hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Karahan, rezerv hedeflerinin olmadığını ancak enflasyondaki düşüşü etkilemeyecek şekilde rezerv pozisyonunu düzeltmeyi amaçladıklarını belirtmişti. Ayrıca, enflasyonun düşmesiyle birlikte tüketimdeki aşırılığın azalacağını ve ithalat görünümünün iyileşeceğini ifade etmişti. Türk lirasına olan talebin artacağını ve bu durumun rezerv birikimi için fırsatlar sunduğunu vurgulayan Karahan, piyasa koşullarını bozmayacak şekilde döviz alımı yaparak rezerv pozisyonunu düzeltmeye çalıştıklarını belirtmişti.

Kaynak: Dünya