Kar yağışı kısa süreli olsa da toprak ve yeşil zeminde beyaz bir örtü oluştuğu bildirildi. Kocaeli'de sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyrettiği belirtilirken, yağışların gece itibariyle etkisinin azalması bekleniyor.

Sakarya'da da yüksek kesimlerde kar yağışı başladı. İlkbahar aylarında yaşanan bu beklenmedik durum, Hendek ilçesinin yüksek kesimlerinde etkisini gösterdi. Mayıs ayında kar yağışı görmek alışılmadık bir durum olmakla birlikte, bazı yeşil alanlar beyaza büründü. Yağışlar aralıklarla devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü daha önceden birçok kent için uyarıda bulunmuştu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, bazı bölgelerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor.

Özellikle Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile birçok ilde kuvvetli yağışlar bekleniyor. İstanbul ve çevresinde de yağışlar etkili olurken, beklenmedik bir şekilde kar yağışı da yaşandı.

Bugün için 22 kentte sarı kodlu alarm verildiği belirtildi. Yarın ise 6 kent için sarı uyarı yapıldı. Özellikle Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli yağışlara dikkat çekilirken, ani sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu

Yağışların yarın gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor

Kaynak: Milliyet