Samsung 8 Yılın Ardından İlk Kez Kesintisiz Sistem Güncellemesi Yayınladı Samsung 8 Yılın Ardından İlk Kez Kesintisiz Sistem Güncellemesi Yayınladı

Sosyal medya platformu Facebook'un sahibi Meta şirketi, bir sonraki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri öncesinde dezenformasyon ve üretken yapay zekanın kötüye kullanılmasıyla mücadele etmek için özel bir ekip oluşturmayı planladığını duyurdu.

DW Türkçe'nin haberine göre Meta Europa Direktörü Marco Pancini, blog yazısında şunları söyledi: "Seçimler yaklaşırken, olası tehlikeleri tespit eden ve acil önlemleri başlatan Seçim Operasyon Merkezi'ni aktif hale getireceğiz."

Pancini, şirketin istihbarat, veri bilimi, mühendislik, araştırma, operasyon, içerik politikası ve hukuk departmanlarından uzmanların dezenformasyonla ve seçimleri etkileme çabalarının yanı sıra yapay zekanın uygunsuz kullanımıyla ilişkili risklerle mücadeleye odaklanacağını kaydetti.

Pancini, Meta'nın Avrupa Birliği (AB) genelinde 22 dilde faaliyet gösteren 26 bağımsız teyit kuruluşuyla çalıştığını, şirketin ayrıca Bulgaristan, Fransa ve Slovakya'da üç startup ile çalışacağını söyledi.

Meta, Microsoft, OpenAI ve diğer 17 şirket, bu ayın başlarında yapay zeka tarafından oluşturulan içeriğin dünya çapındaki seçimlere müdahale etmek amacıyla aldatıcı kullanımına karşı işbirliği yapma konusunda anlaşmıştı.

Üretken yapay zeka, isteğe bağlı olarak saniyeler içinde metin, resim ve video üretebilir. Ancak bu yeni teknolojilerin, ABD ve Rusya dahil birçok ülkede bu yılki seçimleri etkilemek amacıyla kötüye kullanılması riskine ilişkin endişeler var.

Avrupa Parlamentosu seçimleri 6-9 Haziran tarihleri ​​arasında yapılacak. Parlamento, 720 milletvekiliyle beş yıllık görev süresi boyunca AB politikalarını belirler ve yasaları onaylar.

Kaynak: karar