Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Ancak, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Antalya ve Manisa çevresi dışında, ülke genelinde aralıklı yağışlar görülecek. Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak beklenirken, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar olması tahmin ediliyor.

Özellikle Rize, Erzurum, Ağrı, Diyarbakır'ın doğusu, Mardin, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak çevreleri, Elazığ'ın doğusu, Muş'un güney ve batı ilçeleri ile Hakkari çevreleri, Şırnak'ın doğusu ve zamanla Van'ın güneyinde yoğun yağışlar bekleniyor.

Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak gibi illerde karla karışık yağmur ve çığ tehlikesi nedeniyle "turuncu" kodla uyarı yapılmıştır. Diğer yandan, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Muş, Siirt, Tunceli ve Batman gibi illerde yağışlar beklenirken, Mardin için "sarı" kodla uyarı yapılmıştır.

Yılmaz Güney'in Ölmeden Önceki Son Fotoğrafı Ortaya Çıktı Yılmaz Güney'in Ölmeden Önceki Son Fotoğrafı Ortaya Çıktı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Batı kesimlerde sıcaklıklar 4 ila 6 derece azalırken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmemektedir.

Kaynak: HABERLER.COM