Merkez Bankası faiz kararı  sonrası Türkiye'de bankalar, mevduat faiz oranlarını tarihi seviyelerde yükseltti. Enflasyonun yüksek seyretmesi, vatandaşları vadeli mevduat hesaplarına yönlendiriyor ve bankalar arasında bir faiz yarışı başladı. Özelliklede 32 günlük vadeli mevduatlar büyük gördü.

BANKALARIN 32 GÜNLÜK VADELİ MEVDUAT HESAPLARI FAİZ ORANLARI ŞU ŞEKİLDE

Denizbank, yıllık %41,00 faiz oranıyla 32 günlük vadeli mevduat hesaplarında liderliği üstleniyor. Bu hesapla vade sonunda 672.196 TL'ye kadar net bakiye sağlanıyor. Akbank %40,00, ICBC Turkey ise %29,00 faiz oranlarıyla yatırımcıları cezbetmeye çalışıyor.

Ziraat Bankası %28,00, Halkbank %27,00 faizle dikkat çekerken, katılım bankaları arasında Türkiye Finans %20,21, Vakıf Katılım ise %17,81 faiz oranları sunuyor.

MEVDUAT FAİZLERİ ARTIYOR

Yüksek faiz oranları, yatırımcıların enflasyonun üzerinde bir getiri elde etme isteklerine katkı sağlıyor. Ancak, yatırımcıların bu hesapları kullanmadan önce getiri vergilerini de göz önünde bulundurmaları önemli. Yatırım kararı verirken vergi avantajları ve vergi sonrası net kazançları hesaba katılmalı

Kamuda Tasarruf Çalışmaları Hızlanıyor: Bakan Şimşek Tarih Verdi Kamuda Tasarruf Çalışmaları Hızlanıyor: Bakan Şimşek Tarih Verdi

Uzmanlar, enflasyonun hala yüksek seyretmesi sebebiyle mevduat faizlerinin daha da artabileceği görüşündeler. Uzmanların görüşlerine göre vatandaşların vadeli mevduatlarına olan ilgisi devam edecek.(Karar)

Editör: Haber Merkezi