MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyareti dönüşünde yaptığı 50+1 çıkışına yanıt verdi. Bahçeli'nin konuşmasından önemli başlıklar şu şekilde:

  1. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin geçici bir heves olmadığını, Türkiye'nin istikbal haysiyeti olduğunu vurguladı. Sistem, Türkiye'nin istikrarını sağlayan temel bir unsur olarak değerlendirildi.

  2. Devlet hayatında çatlak seslerin dinmiş olduğunu, karar alma süreçlerinin seri bir şekilde ilerlediğini ve çok başlılık devrinin kapanmış olduğunu belirtti.

  3. Yeni sistemin siyasi demlenme sürecinin devam ettiğini ve kurumlarıyla olgunlaşmasıyla Türk milletinin güvencesi olacağını ifade etti.

  4. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin işi bitince atılabilecek tek kullanımlık bir konjonktür olmadığını, aksayan yönleri varsa mutabakatla ele alınıp düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 50+1 çıkışına atıfta bulunarak, bu tespitin siyasetin kurulan ittifaklarının parçalı yapısına bakıldığında tutarlı olduğunu belirtti.

    İzmir İZBAN'da seferler durduruldu İzmir İZBAN'da seferler durduruldu
  6. MHP'nin geçmişte söylediği sözlerin değişmediğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının çarpıtılmaması gerektiğini vurguladı.

  7. Bahçeli, hiç kimsenin sırtına binmediklerini ve sırtlarına bindirilmediğini ifade etti, ayrıca partisinin yancı olmadığını ve iktidarla ilgili meraklı olmadıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyareti dönüşündeki 50+1 çıkışıyla ilgili olarak Bahçeli'nin bu açıklamaları, siyasi ittifaklar ve Türkiye'nin yönetim sistemi konularında partisinin tutumunu gösteriyor.(Halk)

Editör: Haber Merkezi