Kahramanmaraş'ta doktor saldırıdan kapıyı kilitleyerek kurtuldu Kahramanmaraş'ta doktor saldırıdan kapıyı kilitleyerek kurtuldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda gerçekleşen görüşmeler sonucunda 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaşıldığını duyurdu. Bu atamaların hangi branşlara yapılacağına dair de bilgi verildi. Sınıf öğretmenliği için 3 bin 263, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik öğretmenliği için bin 597, din kültürü ve ahlak bilgisi için bin 594, İngilizce için ise 968 öğretmen atanacağı belirtildi.

Atamaların yapılacağı süreçte uygulanacak yöntemi açıklayan Bakan Tekin, atamanın sadece KPSS skoruna dayanmayacağını, yüzde 50'sinin KPSS skoru, yüzde 50'sinin ise mülakat puanları üzerinden olacağını belirtti. Ayrıca, ekonomik zorluklar içinde olunduğu bir dönemde bu atamalara destek olan kurumlara ve Cumhurbaşkanı'na teşekkürlerini iletti.

Atama başvurularının 20 Mayıs'ta başlayacağı ve başvuru sürecine ilişkin detayların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacağı ifade edildi.

Kaynak: HABERLER.COM