Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler yarın tüm okullarda anılacak. İllere gönderilen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzalı mektupta, tarihin her döneminde şanlı bir konum sergileyen, geçmişi gurur anıtlarıyla dolu olan milletin, pek çok acılar çektiği hatırlatılıyor. Cumhuriyetin yüzüncü yılına kadar felaketler yaşandı.

Makalede, milletin zor zamanlarda doğal bir refleks olarak gösterdiği tarihi dayanışmanın son örneğinin, "yüzyılın felaketi" olarak anılan 6 Şubat depreminin ilk anından itibaren en güçlü şekilde ortaya çıktığı vurgulanıyor. ve aşağıdakiler not edildi:

"Depremi takip eden günlerde, afetten etkilenen vatandaşlarımızın barınma, gıda ve giyime kadar tüm ihtiyaçları bir bütün olarak karşılanırken, asırlık devlet ve millet, toplum birliğinin tecellisiyle "Bakanlık 'Eğitim, afetten etkilenen illerde örgütlenerek, afet mağdurlarının yaralarının sarılmasına ve kayıplarının telafi edilmesine destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdürdü.' 

Gidenleri geri getiremesek de, MEB camiasının her ferdi tam bir irade, kararlılık ve kararlılıkla çalışmaya devam ederek, zorlukların üstesinden gelerek, yüzlercesini gömdüğümüz yüzyılın felaketinin izlerini hızla silmeye devam edecektir.

Tatil bitti, okul başladı Tatil bitti, okul başladı

50 bin vatandaşımızı, deprem mağdurlarımızı ve şehitlerimizi asla unutmayacağız. Bu nedenle 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak amacıyla 6 Şubat 2024 tarihinde Bakanlığımıza bağlı tüm temel ve ortaöğretim kurumlarında bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır.

(karar)

Kaynak: karar