Milyonlarca Araç Sahibini Endişelendiren Gelişme: Kasko Fiyatlarına Büyük Zam Yolda

Araç fiyatlarının yükselmesi, sigorta ve kasko ücretlerini etkilemeye devam ediyor. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren son gelişmelere göre, yeni yılla birlikte kasko fiyatlarına büyük bir zam yapılmaya hazırlanıyor.

İkinci el araç fiyatlarında görülen ortalama yüzde 20'lik düşüş, kasko fiyatlarına da yansıdı. 2023'ün başından itibaren kasko fiyatları neredeyse yarı yarıya düştü. Bu durum, araç sahiplerinin kasko yaptırmaya teşvik etti.

Fahiş fiyat yasa teklifine yeni düzenleme geldi Fahiş fiyat yasa teklifine yeni düzenleme geldi

ATV Haber'e konuşan Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu (TÜKONFED) Başkanı Turusan Bağcı, kasko yaptırmak için en uygun zamanın şu an olduğunu belirtirken, yeni yılla birlikte fiyatların artacağına dikkat çekti.

Bağcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Piyasadan çıkan sigorta şirketleri vardı, kasko yapmak istemiyorlardı. Ancak bu şirketler geri döndü ve rekabetçi bir şekilde pazarda yer almaya çalışıyorlar. Sigorta piyasasında Aralık sonuna kadar indirimlerin devam etmesi bekleniyor. Ancak Ocak ayı itibariyle yeni yıl zamları kaçınılmaz gibi görünüyor. Kasko fiyatları hızla normale dönüyor. Şu anda kasko yaptırmanın en uygun zamanı diyebilirim."

Araç sahipleri, gelecek dönemdeki olası fiyat artışlarına karşı dikkatli olmaya ve kasko poliçelerini güncellemeye yönelik adımlar atmaya teşvik ediliyor.(Halk)

Editör: Haber Merkezi