Emeklilik artışlarına ilişkin kısa vadeli gelişmeler kamuoyunun gündeminde olmaya devam ediyor. Milyonlarca emeklinin dikkati TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına çevrildi. Temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan üç aylık enflasyon oranı ise yüzde 25,11 oldu. Peki, "2024 Ocak'ta emekli maaşım ne kadar olacak?" Emeklilere ek zam yapılacak mı? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu durumun çok uzun sürmeyeceğini söyledi. New York'ta düzenlenen 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uyguladığımız orta vadeli programın başarısının ardından ortaya çıkacak refah artışlarından toplumun her kesimi gibi emeklilerimiz de doğal olarak yararlanacak.” ifadelerini kullandı.

Dolar ve euro güne artarak başladı Dolar ve euro güne artarak başladı

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI DÜZENLEMESİ YOLDA!
Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Memurlarla müzakereler yapıldı, işçilerimizle de senenin başında bağlanmıştı. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme diye bir ilkemiz var. En düşük emekli maaşı alanların durumunun iyileştirilmesine yönelik, Cumhurbaşkanımızın talimatı oldu o çalışmaları gerçekleştiriyoruz. O konuda çok kararlıyız.
Çalışanımızın yanındayız, çalışanlarımız çok kıymetli. Emeklilerimiz çok değerli. Ama ülkenin imkanları çerçevesinde çalışmalar yapmamız lazım. Zor bir dönemden geçiyoruz. Yüzyılın felaketi yaşanmış. Felaketin yaralarını sarmayı önceliklendirmeyi, eminim 86 milyonun bütünü istiyor." açıklamalarında bulundu. (habertürk)

Editör: Haber Merkezi