Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, FSB Direktörü Aleksandr Bortnikov, Putin ile görüşerek Moskova'daki terör saldırısına karışan 4 terörist dahil 11 kişinin yakalandığını belirtti.

Rusya Ukrayna'nın İki Kentini Hedef Aldı Rusya Ukrayna'nın İki Kentini Hedef Aldı

Saldırının ardından terör örgütü DEAŞ, sosyal medyadan yaptığı açıklamada saldırıyı üstlendiğini iddia etti. DEAŞ, Krasnogorsk'taki konser salonuna örgüt üyelerinin saldırdığını belirtti.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, saldırıya ilişkin sert bir açıklama yaptı. Medvedev, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerken, teröristlerin sadece misilleme amaçlı terörden anladığını belirterek, şiddete güçle karşılık verilmediği sürece hiçbir mahkeme ve soruşturmanın faydası olmayacağını vurguladı. Ayrıca, Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse, onlara ve ideolojik ilham verenlere karşı başka türlü davranmanın imkansız olduğunu belirterek, hepsinin terörist olarak bulunup acımasızca yok edilmesi gerektiğini ifade etti. Medvedev, "Ölüme ölüm" şeklinde sert bir mesaj da iletti.

Kaynak: HABERLER.COM