İstanbul Şişli'de motokurye Oğuzhan Gezer’in ölümüne neden olan kazada bilirkişi raporu açıklandı. Rapora göre, kazaya neden olan kişinin takside yolcu olarak bulunan turistin kapıyı aniden açması olduğu belirtildi ve asli kusurlu yolcu olarak belirlendi.

Şişli'de meydana gelen olayda, taksi şoförü İsa A., yolcusunu indirmek üzere sokak başında durdu. Kadın yolcu, taksiden inmek için sol arka kapıyı açtığı anda, motokurye Oğuzhan Gezer hızla gelen motosikletiyle açılan kapıya çarptı.

Çarpmanın etkisiyle yere düşen Gezer, karşı yönden gelen minibüsün tamponuna çarptı ve ağır şekilde yaralandı. Hastanede yapılan bir haftalık tedaviye rağmen Gezer kurtarılamadı.

Kaza sonrasında taksi şoförü İsa A., savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanmaya sevk edildi ancak hâkimlik tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kaza anına ilişkin görüntüler Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burada üç mühendis ve bir hukukçu tarafından incelenen dosya sonucunda bilirkişi raporu hazırlandı.

Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi

Bilirkişi Raporu

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, hazırlanan bilirkişi raporunda, taksi şoförü İsa A.'nın kusursuz olduğu, hayatını kaybeden motokurye Oğuzhan Gezer'in ise alt düzeyde tali kusurlu olduğu belirtildi. Kazaya esas olarak, takside yolcu olarak bulunan turistin kapıyı açması neden oldu ve asli kusurlunun yolcu olduğu tespit edildi.

Savcılığın olayla ilgili yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Kaynak: BirGün