Musalla Gücü Spor Kulübü Başkanı'nın Cenazesinde Davul-Zurna Türküleri Çalındı

Siirt’te Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Göle Döndü Siirt’te Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Göle Döndü

Mersin'in Tarsus ilçesinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Musalla Gücü Spor Kulübü Başkanı Tuncay Gengeç'in cenaze töreninde, geleneksel olarak yapılan bir uygulama gerçekleşti. Gengeç'in cenazesinde davul ve zurna çalınarak, ölen kişinin anısına saygı gösterildi.

21 Kasım akşamında Gözlükule Mahallesi'ndeki Galericiler Sitesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Tuncay Gengeç'in cenazesi, Tarsus Güney Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze töreninde, Gengeç'in yakınları tarafından davul ve zurna çalındığı, ayrıca sara trampetin de duyulduğu belirtildi.

Özellikle Çukurova bölgesinde yaşayan bazı Arap kökenli aileler arasında, genç yaşta kaybedilen bir bireyin cenazesinde davul ve zurna çaldırma geleneği bulunmaktadır. Bu uygulama, "acının simgesi" olarak nitelendirilir ve ölen kişinin anısına duyulan üzüntünün ifadesi olarak kabul edilir.

Gengeç'in cenaze töreninde bu geleneksel uygulamanın yerine getirilmesi, ailenin ve yakın çevrenin duygusal bir veda gerçekleştirmesine katkı sağladı. Geleneksel Türk müziği enstrümanlarının kullanılmasıyla cenaze törenine ayrı bir anlam katıldı.(halk)

Editör: Haber Merkezi