İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 41 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Narkoçelik-12" operasyonlarında 268 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlükleri tarafından uyuşturucu madde imalatçılarına ve sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 41 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Bu operasyonlarda 856 kilogram uyuşturucu madde ve 795 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini ifade etti.

Diyarbakır Adliyesinde Yumruklu Kavga: Polis Müdahale Etti 1 Yaralı Diyarbakır Adliyesinde Yumruklu Kavga: Polis Müdahale Etti 1 Yaralı

Yerlikaya, operasyonlar kapsamında 268 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını ve bu operasyonlara 558 ekip, 1635 personel ve 44 narkotik dedektör köpeğinin katıldığını aktardı. Operasyonların Gaziantep, Nevşehir, İzmir, Mersin, İstanbul, Kayseri, Adana, Şanlıurfa, Bursa, Antalya, Osmaniye, Bitlis, Denizli, Kocaeli, Konya, Kırklareli, Edirne, Eskişehir, Van, Tekirdağ, Çorum, Ankara, Elazığ, Hatay, Muş, Samsun, Diyarbakır, Bolu, Amasya, Kars, Zonguldak, Malatya, Sakarya, Aydın, Bingöl, Çanakkale, Isparta, Kütahya, Muğla, Tokat ve Karabük'te gerçekleştirildiğini belirtti.

Operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik eden Yerlikaya, "Gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar." şeklinde ifade etti.

Kaynak: HABERLER.COM