"Narkogüç" Operasyonları: İstanbul'da Uyuşturucu Kaçakçılarına Darbe

Hatay'da Yaşayan Vatandaşlara Maske Uyarısı Hatay'da Yaşayan Vatandaşlara Maske Uyarısı

İstanbul'da uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen "Narkogüç" operasyonlarının detayları gün yüzüne çıktı. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Operasyon ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, yoğun bir çalışma sonucunda uyuşturucu kaçakçılarının yeni yöntemler arayışına girdiğini tespit etti.

Kağıt ürünleri ve hammaddeler arasına gizlice zulalanarak ülkeye kaçak yollardan sokulmayı planlayan uyuşturucu madde, sokak satıcılarına dağıtılacaktı. Ekipler, bu tehlikeli organizasyonu Avcılar'da bulunan bir depoyu izlemeye alarak engellemeye karar verdi.

Depoyu yaklaşık 11 ay süresince sürekli olarak izleyen ekipler, 24 saat boyunca teknik ve fiziki takip çalışmalarını sürdürdüler. Yaptıkları incelemeler sonucunda, depodaki faaliyetlerin dikkat çekmemesi adına kağıt üretimi, matbaa işleri, hammadde satışı ve dağıtımını yapan farklı firmalara ait araç ve kişilerin depoyu farklı zamanlarda kullanarak perdeleme yöntemini kullandığını belirlediler.

İzleme sırasında, depo ile daha önce teması olmayan kişilerin, lüks araçları ve bir tır eşliğinde gece geç saatlerde depoya geldiğini kayıt altına aldılar. Bu kişilerin, yüksek tonajlı kağıt rulolarını tırdan indirip depoya taşıdıklarını tespit ettiler.

Ekipler, 20 Ekim'de gece geç saatlerde tekrar depoya gelip tüm kapıları kapatan kişilerin, kağıt rulolarını açarak içlerine gizlenmiş uyuşturucu maddeyi çıkaracakları şüphesiyle harekete geçti.

Bu başarılı operasyon sırasında, depo ve 3 araca yönelik düzenlenen operasyon sonucunda 6 şüpheli gözaltına alındı ve kağıt ruloları arasına saklanmış 393 kilo 550 gram uyuşturucu ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam etmektedir.

Ayrıca, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul, Kocaeli, Edirne, Diyarbakır ve Erzincan illerinde gerçekleştirilen "Narkogüç" operasyonlarında 16 şüphelinin yakalandığını ve toplamda 869 kilogram uyuşturucu madde ile 775 bin uyuşturucu hapın ele geçirildiğini duyurdu.(aa)

Editör: Haber Merkezi