Rusya'da hapishanede hayatını kaybeden Aleksey Navalni'nin ölümüne ilişkin, 43 ülkenin bağımsız bir uluslararası soruşturma talep ettiği bildirildi.

Avrupa Birliği üyeleri, ABD, İngiltere, Ukrayna, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Norveç gibi ülkeler, Navalni'nin ölümüne ilişkin öfkelerini dile getirenler arasında yer aldı. BM İnsan Hakları Konseyi'ne yapılan açıklamada, Navalni'nin ölümünden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ve Rus makamlarının sorumlu olduğu belirtildi. Ayrıca, Rusya'nın Navalni'nin ölümüyle ilgili bağımsız ve şeffaf bir uluslararası soruşturmaya izin vermesi gerektiği vurgulandı.

Navalni'nin ani ölümünün Rusya'da artan ve sistematik baskının bir işareti olduğu ifade edildi. Ülkeler, Rusya'yı tüm siyasi mahkumları, insan hakları savunucularını, gazetecileri ve savaş karşıtı aktivistleri derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakmaya çağırdı.

Trump'a Suikast Girişiminde Bulunan Saldırganın Aracında Patlayıcı Düzenekler Bulundu Trump'a Suikast Girişiminde Bulunan Saldırganın Aracında Patlayıcı Düzenekler Bulundu

Ayrıca, Rusya'yı baskıcı yasalarını kaldırmaya ve yargının siyasi istismarına son vermeye çağırdılar

Kaynak: Karar