İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la yaptığı görüşmenin ardından Hamas'a karşı zafer kazanmanın yolunun ABD'nin desteğiyle olduğunu ifade etti ancak gerekirse İsrail'in tek başına mücadele edeceğini belirtti.

İsrail'de Halk Sokağa Döküldü! Netanyahu'yu İstifaya Davet Etti İsrail'de Halk Sokağa Döküldü! Netanyahu'yu İstifaya Davet Etti

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'de başlattığı saldırılar sonrası altıncı kez bölgeyi ziyaret etti. Blinken, ziyaret kapsamında İsrail Başbakanı Netanyahu ile de görüştü.

Netanyahu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "ABD'nin Hamas'a karşı savaşta 5 aydan uzun süredir İsrail ile omuz omuza durduğunu ve bunu takdir ettiklerini" belirterek, "sivil nüfusun savaş alanından çıkarılması ve insani ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğinin farkında olduklarını ve bunun üzerinde çalıştıklarını ABD Dışişleri Bakanı'na ilettiğini" ifade etti.

Netanyahu, "Ama aynı zamanda Blinken'a Refah'a girmeden ve Hamas'ın buradaki tugaylarını etkisiz hale getirmeden Hamas'ı yenmenin yolu olmadığını anlattım. Bunu ABD'nin desteği ile yapmayı umduğumuzu ama gerekirse tek başımıza yapacağımızı söyledim" ded

Kaynak: karar