Niğde Valiliği, Ulukışla ilçesine bağlı Başmakçı köyü yakınlarında bulunduğu iddia edilen "dinozor fosili" ile ilgili açıklama yaptı. Sosyal medyada dolaşan bu iddiaların ardından konunun uzmanları tarafından bölgede inceleme yapıldı.

'Niğde'de dinozor fosili' gündem oldu! Valilikten açıklama - Resim: 2

Yapılan inceleme sonucunda, fosil kalıntılarına benzetilen malzemelerin, bölgenin jeolojik yapısına uygun kalsiyum karbonat içerikli traverten taş yumruları olduğu tespit edildi. Niğde Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından incelenen kemik benzeri yapıların aslında fosil olmadığı ve jeolojik süreçler sonucu oluşan taş yapılar olduğu belirlendi.

Sıfır Araç Toplama Çıktı Sıfır Araç Toplama Çıktı

'Niğde'de dinozor fosili' gündem oldu! Valilikten açıklama - Resim: 4

Elektrik işçisi Dursun Tekeli tarafından fark edilen bu yapılar, başlangıçta dinozor fosili olabileceği düşünülmüştü. Ancak, yapılan detaylı incelemeler sonucunda bu bulguların fosil olmadığı ortaya çıktı.

'Niğde'de dinozor fosili' gündem oldu! Valilikten açıklama - Resim: 5

Dursun Tekeli, bulguları yetkililere bildirdiğini ve uzun bir hayvana ait olduğunu tahmin ettiklerini belirtmişti. Ancak, Niğde Valiliği'nin açıklamasına göre, bu bulguların gerçekte fosil olmadığı ve jeolojik süreçler sonucu oluşmuş traverten taşları olduğu belirtildi.

Kaynak: Haber Global