TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: AYM Kararı Doğrultusunda TİP Milletvekili Can Atalay Tahliye Edilecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına rağmen tahliye edilmeyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "AYM kararı ortadadır, Meclis gereğini yerine getirecektir" dedi.

AYM'nin, Can Atalay'ın tutukluluğuna ilişkin verdiği tahliye kararının ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bir açıklama yaparak Meclis'in bu karara uygun hareket edeceğini belirtti. Kurtulmuş, AYM kararının yasama organını bağlayıcı olduğunu vurguladı ve TBMM'nin kararı uygulamakla yükümlü olduğunu ifade etti.

İzmir’de cübbeli biri kadınlara 'cehennemde yanacaksınız' diye bağırdı İzmir’de cübbeli biri kadınlara 'cehennemde yanacaksınız' diye bağırdı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, konuyla ilgili şunları söyledi: "Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararlar, yasama organını bağlar ve Anayasa'nın üstünlüğünü vurgular. Bu çerçevede AYM kararı doğrultusunda TİP Milletvekili Can Atalay'ın tahliyesi için Meclis gerekli işlemleri yapacaktır."

Bu gelişme, Can Atalay'ın tutukluluğuyla ilgili tartışmaları ve AYM'nin kararlarının yasama organına etkisini gündeme getiriyor. Meclis, AYM kararı doğrultusunda Can Atalay'ın tahliyesini sağlayarak, Anayasa Mahkemesi'nin kararının uygulanmasına katkıda bulunmuş olacak.(Halk)

Editör: Haber Merkezi