Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen akşam düzenlenen Bakanlar Toplantısı'nın sonrasında yaptığı açıklamada, gençlere verilecek destekleri açıkladı.

Erdoğan, "Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz" diye belirtti.

Örgün eğitimdeki üniversiteli öğrecilere, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay süresince aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlayacaklarını aktaran Erdoğan, öğrencilerin bu haklarını istedikleri 3 mobil şebeke operatörlerinden biri üzerinden kullanabileceğini aktardı.

MALİYETİ DEVLET KARŞILAYACAK

TRT Haber'de yer alan habere göre, bu kapsamda, 10 gigabyte internet kotasının ücreti operatörler tarafından değil, devlet tarafından ödenecek. Gençler, ekim ayı içerisinde 10 gigabyte interneti kullanmaya başlayacak.

Bir öğrenci ya da gencin şahsi üzerine tanımlanmış hattı yok ise ücretsiz internet paketini kullanamayacak. Bu yüzden suiistimal ve mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, BTK ve operatörler arasındaki görüşme süreci devam ediyor

Yeni Müfredatta Integral Gitti Cihat 15 Temmuz ile Vurgulandı Yeni Müfredatta Integral Gitti Cihat 15 Temmuz ile Vurgulandı

YÜKSEK LİSANS VE AÇIK ÖĞRETİMİ KAPSAMAYACAK

Düzenleme, şimdilik master, yüksek lisans ve açık öğretimi kapsamıyor. Kapsamın genişletilip daraltılmasıyla kararı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek. (karar)

Editör: Haber Merkezi