Baba Ogün Samasta, 15 Kasım'da Bolu Cezaevi'nden çıktıktan sonra Trabzon'daki aile evine gittiğini belirterek, şunları söyledi:

“Ben almaya gitmedim. Nasıl gittiyse öyle gelsin.''

Hrant Dink'in katili Ogün Samast, 16 yıl hapis cezasının ardından dün serbest bırakıldı.

Demirören Haber Ajansı'nın haberine göre, Samast'ı cezaevi kapısında ailesi karşıladı,

Ancak eldeki bilgilere göre Samast'ın serbest bırakıldığı bilgilerin gazetecilere geç iletilmesi nedeniyle serbest bırakıldığını belgelemek mümkün olmadı.

Ogün Samast'ın babası Ahmet Samast, 10 Haber'de Hazar Dost'la yaptığı sohbette konuşmak istemediğini söyledi:

“Ben almaya gitmedim. Nasıl gittiyse öyle gelsin" diyerek tek kelime etmeden telefonu kapattı.

Başka bir soruyu cevaplamak için. Ogün Samast'ın kardeşi Ümit Samast'la iletişime geçildiğinde Ümit Samast'ın, "Ogün'ü bulursan konuşursun" denildiği öğrenildi.

10Haber'in görüştüğü kaynaklara göre Samast, serbest bırakıldıktan sonra ailesiyle birlikte Bolu'dan ayrıldı.

Ancak onların Trabzon'daki evine dönmedi.

AİLE 14 KASIM'DA KÖYDEN AYRILMIŞ

14 Kasım'da aile köyünü terk etti Çal Camili Köyü Muhtarı Aziz Demir, yaptığı açıklamada Samast ailesinin 14 Kasım'da aile köyünü terk ettiğini belirttiğini belirterek, şunları söyledi:

“Kimseye bir şey söylemediler. Onlar iyi insanlar, uzaktaki komşularımız.Demir, ailesinin köye gelmediğini, polisin bilgi almak için aradığını ancak ziyarete gelmediğini söyledi.

CEZA VE TEVKİFELERİ'NDEN AÇIKLAMA

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 16 yıl 10 ay tutuklu kalan Samast'ın 2020 yılında tahliye edilmesinin planlandığı belirtildi.

Korhan Berzeg'in Kemikleri Babasının Mezarının Yanına Defnedilecek Korhan Berzeg'in Kemikleri Babasının Mezarının Yanına Defnedilecek

Ancak başka bir suçtan cezaevinde olduğu ortaya çıktı. İyi hal tahliyesine yanıt olarak yapılan açıklamada, Samast'ın şartlı tahliyeye uygun olmasına rağmen şartlı tahliye verilmediği ve 15 Kasım 2023'te şartlı tahliye olduğu belirtildi (Karar).

Editör: Haber Merkezi