Eyüpsultan'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Acı'nın annesi yazar Eylem Tok'un oğluyla birlikte yurt dışına kaçma girişimine ilişkin soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. Tok'un o akşam yanında bulunan şirket çalışanı Ayşe Ceren S., tutuklandı.

Oğuz Murat Acı olayında yeni gelişme:  Aracın içinde Demirörenlerin oğlu da var Oğuz Murat Acı olayında yeni gelişme: Aracın içinde Demirörenlerin oğlu da var

Trafik kazasının ardından oğlu T.C'yi önce Mısır'a, ardından da ABD'ye kaçırdığı iddia edilen Eylem Tok'un yardımcısı olan Ayşe Ceren S., polis tarafından gözaltına alınmıştı. Bugün yapılan mahkeme sonrasında Ayşe Ceren S., "Kaçış planını organize etmek" suçlamasıyla tutuklandı.

Öte yandan, Eylem Tok'un eşi Op.Dr. Bülent Cihantimur hakkında da adli kontrol kararı verildi. Cihantimur'a yurt dışına çıkış yasağı uygulanırken, adli süreç titizlikle sürdürülmekte.

Eylem Tok'un oğlunu yurtdışına kaçırmakla suçlanan anne ve yardımcısı hakkındaki gelişmeler kamuoyu tarafından yakından takip edilmekte. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ABD ile adli yardımlaşma kapsamında iade talebinde bulunduklarını açıkladı.

Kaynak: Son Dakika