Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde bulunan Başöğretmen İmam Hatip Ortaokulu'nda meydana gelen olayda, okul müdürü Hacı Ömer Atılgan ve okul görevlisi Mehmet Öztürk, fenalaşan bir öğrencinin yakınları tarafından zincirle darbedildi. Olay sonrası müdür ve hizmetli hastaneye kaldırıldı.

Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı! Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı!

Olayın Detayları

İddiaya göre, okul müdürü Hacı Ömer Atılgan ve okul görevlisi Mehmet Öztürk, fenalaşan S.D.S. isimli öğrenciyi ambulans çağırarak hastaneye gönderdi. Öğrencinin Irak uyruklu iki yakını, durumu öğrenir öğrenmez önce hastaneye, ardından da okula geldi. Okul müdürü ve görevliye "Neden bize haber vermediniz" diyerek ellerindeki zincirlerle saldırdılar. Sesleri duyan diğer öğretmenler olay yerine geldiğinde, saldırganlar okuldan kaçtı.

Yaralıların Durumu

Olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri, yaralanan Atılgan ve Öztürk'e ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İki eğitim görevlisinin sağlık durumlarının iyi olduğu, hastanede ayakta tedavi gördükleri öğrenildi.

Güvenlik Kameraları ve Polis Çalışmaları

Olay anı, okulun güvenlik kameralarına yansıdı. Kaçan şüphelilerin yakalanması için polis tarafından çalışma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Valilikten Açıklama

Çorum Valiliği, yaşanan olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bugün saat 15.00 sularında ilimiz merkezinde bulunan Başöğretmen Anadolu İmam Hatip Ortaokulu’nda S.D.S. isimli öğrencinin okul koridorunda bayılması üzerine Okul Müdürümüz Ömer Atılgan 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak öğrencinin tedavisi için okula ambulans çağırmış, aynı zamanda öğrenci velisini arayarak konuyla ilgili bilgilendirmiştir. Okula gelen ve öğrencinin ambulansla hastaneye gönderilmesine tepki gösteren öğrenci velisi yanında bulunan erkek şahısla birlikte Okul Müdürümüz Ömer Atılgan ve okulda görevli hizmetlimiz Mehmet Öztürk’ü darp etmiştir. Okul Müdürümüz ve hizmetlimizin sağlık durumları iyi olup hastanede ayakta takip ve tedavileri devam etmektedir. Konu Valiliğimiz tarafından titizlikle takip edilmektedir. Okul Müdürümüze ve hizmetlimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Kaynak: milliyet