Dün gece, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar sonucu, Taşağıl Mahallesi'nde bulunan Dikmen Tepesi Kaymaz mevkisinde ormanlık alanda yangın başladı. Bu ihbar üzerine Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı, Taşağıl Jandarma Karakolu, Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi ekipleri hızla harekete geçti.

Ekipler, 3 farklı noktada çıkan yangınlara hızlı bir müdahalede bulunarak yangınların büyümeden kontrol altına alındı. Ancak 300 metrekarelik orman alanının zarar gördüğü belirtildi. Jandarma ekipleri, olayın sabotaj olma ihtimalini değerlendirmeye aldı ve soruşturma başlattı.

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarmanın Dedektifleri (JASAT) ve Taşağıl Jandarma Karakolu ekipleri, güvenlik kameraları kayıtlarını inceleyerek yangının başladığı noktada bir aracın yangının başladığı sırada hızla uzaklaştığını tespit etti. Bu bilgiye dayanarak, orman yangınıyla ilişkilendirilen Ahmet Ç. ve Mustafa Ç.'yi adreslerinde düzenlenen bir operasyonla yakaladı.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

CHP'den Taksim Açıklaması: "Biz Taksim'den Vazgeçmiyoruz…" CHP'den Taksim Açıklaması: "Biz Taksim'den Vazgeçmiyoruz…"

Yakalanan şüpheliler, Jandarma tarafından gerçekleştirilen işlemlerin ardından Manavgat Adliyesine sevk edildi. Şüpheliler, olay anında alkollü olduklarını ve araçlarıyla seyir halindeyken ihtiyaç molası vererek orman yangınına sebep verdiklerini belirttiler. Herhangi bir başka sebep olmadığını iddia ettiler. Mahkeme tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.(sabah)

Editör: Haber Merkezi