Ramazan ayının ardından gelen bayramda su tüketiminin önemi bir kez daha gündeme geldi. Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, bayramda bol su içmenin gerekliliğini vurgulayarak önemli bilgiler verdi. Aktepe, "Bayram sabahında limon, nane ve tarçın içeren su tüketilerek güne başlanmalıdır. Özellikle sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat gibi vücudumuz için hayati önemi olan mineralleri barındıran doğal kaynak ve doğal mineralli suların tüketilmesine özen gösterilmelidir" dedi.

Ramazanda oruç tutarken su tüketiminin kısıtlandığını belirten Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, vücutta sıvı kaybının baş ağrısı, baş dönmesi, bayılma, halsizlik, mide bulantısı, tansiyon düşüklüğü gibi sorunlara yol açabileceğini ifade etti.

Bayram sürecinde planlı bir biçimde su içilmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Aktepe, "Bayram sabahında limon, nane ve tarçın içeren su tüketilerek güne başlanmalıdır. Özellikle sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat gibi vücudumuz için hayati önemi olan mineralleri barındıran doğal kaynak ve doğal mineralli suların tüketilmesine özen gösterilmelidir" dedi.

Mangonun Faydaları Nelerdir? Mangonun Faydaları Nelerdir?

Suyun kalitesinin sağlıkta belirleyici olduğuna dikkat çeken Aktepe, ambalajlı ve içeriği net olarak bilinen suları önerdi.

Kaynak: karar