Ünlü ekonomist faiz kararına tepki kustu! 

Türkiye ekonomisi yatırımcılar tarafından göz önünde bulundurulurken faiz kararları da yakından takip ediliyor. Uzman isimler tarafından sık sık uyarılar gelirken bugün itibariyle açıklanan faiz kararına tepkiler gecikmedi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından 24 Ağustos saat 14.00 tarihinde açıklanan faiz kararı hem yatırımcıların hem de uzmanların gündemine oturdu.

FAİZ KARARI AÇIKLANDI

Ekonomiye dair sık sık sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunan ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, faiz kararı sonrasında tepkisini koydu. Belirli tarihler arasında açıklanan faiz kararlarına göre bugün düzenlenen toplantının ardından alınan karar tepki çekti.

Fahiş fiyatlar ve istifçilik artışı nedeniyle cezalar geliyor! Fahiş fiyatlar ve istifçilik artışı nedeniyle cezalar geliyor!

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) politika faiz oranlarını bir hafta vadeli olan repo ihale faiz oranını 750 baz puan artırdı. Yaşanan artış sonrasında faiz oranı yüzde 25'e kadar yükseliş gösterdi.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN SERT TEPKİ

Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Özgür Demirtaş'ın tepkisi takipçilerinin de beğenisini aldı. Sürekli olarak ülkede yaşanan ekonomik olayları gündemine alan ve gelişmeleri yakından takip ederek değerlendiren Prof. Dr. Özgür Demirtaş, "Türkiye Ekonomi Modeli denen şey bugün itibari ile bitti! Merkez Bankasını tebrik ederim." ifadeleriyle paylaşımda bulundu. Merkez Bankası tarafından bir diğer faiz kararının ise 21 Eylül tarihinde alınacağı belirtiliyor.(karar)

Editör: Haber Merkezi