Kayyum Atamaları ve Millet İradesi

Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasıyla ilgili konuşan Özel, "Belediye başkanı olacağında temiz kağıdı ver. Bir günde kayyum ata. Kayyum atama Hakkari halkının iradesine saygısızlıktır. Belediye Başkanı tutuklanırsa yerine belediye meclisinden başkan seçilir. Kayseri bir belediye meclisi Hakkari bir belediye meclisi seçiyor. İçinizden seçemezsiniz ben atarım diyor. Valiyi atıyor. Milletin iradesine saygısı olmayanın milletin gönlünde yeri olmaz," dedi.

Erken Seçim Çağrısı

Erken seçim konusuna da değinen Özel, "Böyle giderse erken seçimi millet ister, önünde kimse duramaz, bu kadar net," ifadelerini kullanarak iktidarı uyardı.

Aykut Kaya CHP'ye Katıldı

Grup toplantısında CHP'ye katılımları kutlayan Özel, partisine yeni katılan üyelerle birlikte rozet taktı. İYİ Parti'den istifa eden eski Antalya Milletvekili Aykut Kaya'nın CHP'ye katıldığını duyurdu.

Şehit Pilotlar İçin Taziye Mesajı

Özel, Kayseri'de bir eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilotlar için taziye mesajı yayımladı. "Maalesef sabahleyin kötü bir haber aldık, Kayseri'de bir eğitim uçağı düştü ve iki şehidimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz," dedi.

MHP bastırıyor! Süleyman Soylu yeniden İçişleri Bakanı mı olacak? MHP bastırıyor! Süleyman Soylu yeniden İçişleri Bakanı mı olacak?

Bahçeli'ye Yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında kullandığı ifadelere değinen Özel, "Sayın Devlet Bahçeli'nin bugün kullandığı bütün ifadeleri yazan iki isimden bütün MHP'liler yaka silkiyor. Canı sağ olsun," şeklinde konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin Kararları ve Eleştiriler

Anayasa Mahkemesi'nin 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) bazı maddelerini iptal eden kararı üzerine de konuşan Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi: "Tayyip bey buradan söylüyorum yaptığınız her şeyi AYM iptal etti. 270 sayfa iptal var. Memleketin nasıl bir hukuksuzlukla yönetildiği buradan belli oluyor. Cumhurbaşkanlığı Sistemi denilen sistem kökten hukuksuzdur. Anayasa istemek için önce mevcut anayasaya uymak, yetkiyi veren milletin aklıyla alay etmemek gerekir."

"Türkiye Cumhuriyeti'nin Kirişleri Kırık"

Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin sarsıldığını belirten Özel, "Dün akşam itibariyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kirişleri kırıktır, temeli kumdandır, devleti sakatlamışlardır. Bu devleti bu hale AKP ve MHP'nin anayasa tanımazlığı getirmiştir," dedi.

Ersan Şen'e Tepki

Özel, Ezgi Apartmanı'nın sorumlularının avukatının açıklamalarına da sert tepki gösterdi: "Ezgi Apartmanı'nın sorumlularının avukatı, azarlıyor anneleri, 'Bir kırmızı bültenin ülkeye maliyeti kaç para biliyor musunuz?' diyor. Sana da yazıklar olsun kardeşim, sana da yazıklar olsun!"

Özel'in açıklamaları, CHP'nin mevcut siyasi ve toplumsal meseleler karşısındaki duruşunu net bir şekilde ortaya koyarken, parti içindeki yeni katılımlarla birlikte güçlenme yolunda önemli adımlar attığını gösteriyor

Kaynak: Cumhuriyet