CHP'de İzmir ilçe adaylarının duyurulmasıyla ismi listede yer almayan Hacer Foggo "Siz beni sığdıramadınız CHP'ye" sözleriyle tepki göstermişti. Parti lideri Özgür Özel, konuyla ilgili "MYK'ya sunduğum listede Hacer Foggo vardı. Ancak büyük bir itiraz yükseldi." dedi.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu Saraçhane'de! Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu Saraçhane'de!



"BENİ SIĞDIRAMADINIZ"

Bir dönem CHP Yoksulluk ve Dayanışma Bürosu koordinatörlüğü ve cumhurbaşkanı danışmanlığı görevini üstlenen Hace Foggo, CHP Konak belediye başkanlığına aday oldu, Karaburun tarafından aday gösterilmesi beklenmesine rağmen listeye alınmadı. İzmir için liste açıklandı.

Duruma tepkisini sosyal medya hesabından gösteren Foggo, partisinin kararını CHP lideri Özgür Özel, Veli Ağbaba ve Aylin Nazlıaka'yı etiketleyerek eleştirdi.

Foggo, paylaşımında şunları söyledi: "Siz beni sığdıramadınız @herkesicinCHP 'ye oysa ben sığınılacak bir liman değil, talana, yoksulluğa karşı mücadele edecek kamusal bir alan için aday oldum. Şimdi yine ülkenin her yanındaki o girilemeyen evler, o sokaklar beni bekler @eczozgurozel @veliagbaba @AylinNazliaka” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: "HACER FOGGO'YA BÜYÜK BİR İTİRAZ YÜKSELDİ"

Foggo'nun atanmamasına ilişkin Halk TV'de İsmail Küçükkaya'ya konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şöyle konuştu: "MYK'ya gönderdiğim listede Foggo yapılması vardı ancak büyük bir itiraz geldi. 14 Mayıs seçimleri bittikten sonra sosyal medyada paylaştığı fotoğraf ertesi gün gösterildi. İtiraz edildi" dedi.

FOGGO'NUN CEVABI GECİKMEDİ

Olayın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım daha yapan Hace Foggo, CHP genel merkezi tarafından arandığını ve cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için İstanbul'a gitmek istediğini söyledi. Foggo açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Benim adaylığıma PM'de itiraz edip İzmir'den ayrılış fotoğrafımı gerekçe gösterenlere bir çift sözüm var, ben İzmir'de iken CHP Genel Merkezi'nden aradılar ve İstanbul'a geçmemi, Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi için İstanbul'da çalışmamı istediler." diyerek videolu bir paylaşım yaptı.

Kaynak: HABERLER.COM