Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Zor günlerden geçiyoruz. Ard arda şehit haberleri geldikçe yüreğimiz acıyla yanarken, aynı destek üssünden yeni bir şehit haberi daha aldık. Bizler evlerimizde rahat uyurken, onlar bayrağımızı yükseklerde dalgalandırmak için canlarını feda ettiler. Bir ay içinde aynı bölgede 23 çocuğumuz şehit oldu. Aynı ezberi tekrarlayanlar bizi de aynı ezberi tekrarlamaya ve onları takip etmeye, kendilerini sorumlu tutmamaya davet etmişlerdir.



'BİR EKSİK VARSA GİDERECEKSİNİZ'

Ekonomi kötü giderse eleştirilir, içişlerinde sorun varsa eleştirilir ama birileri karar verir, tartışmayın diyor ama sürekli şehit haberleri oradan geliyor. Çocuklarımızın kanı kalmayacak, çocuklarımızın kanına yeni kan akacak diyorlar. Çocuklarımızın kanı dökülmeyeceği için konuşuyoruz.

Eğer geçici üssü koruyabileceksek orada kalmalıyız. Eğer korunamıyorsa bu askeri karara göre yapılacaktır. Bir şey eksikse onu düzelteceksiniz ki bir daha kötü haberi duymak zorunda kalmayın. Biz Meclis'e bilgi vermeye gelmiyoruz dediler. Açıklamamızı yayınladık. Onlar kınadı, biz lanetledik PKK'yı. Biz onlardan çok daha sert tepki veriyoruz.

'BİZLERİ PROTESTO ETMEYE KALKTILAR'

Onlar için gerçeği savunmanın bir değeri yok, onun gücünü zayıflatmamak önemli. Biz PKK dediğimiz halde PKK demediklerini söylediler. Bizi protesto etmeye çalıştılar. Sorumluluğunuzu paylaşmıyoruz. Maalesef Cuma gecesi çıkan yangın 9 evi daha etkiledi. Sonra çıktılar, biz de kınamayı bir kez daha yayınlıyoruz.

Temel Karamollaoğlu Hamas lideri İsmail Haniye ile buluştu! Temel Karamollaoğlu Hamas lideri İsmail Haniye ile buluştu!


'BİZ KENDİMİZE GÜVENİYORUZ'


Bugün o iki bakan gelmedikleri Meclis'e geliyor. Bu kez Saadet, Gelecek, Deva ve Demokrat partileri imzalamayıp kendi bildirilerini sundular. AK Parti, MHP ve İYİ Parti birlikte imza atıyor. Geçmişte üyelerinin yanında yer aldığımız ve üyelerinin kırsal kesimdeki cumhuriyetçi olduğundan şüphe duymadığımız, AK Parti ve MHP'yi eleştiren İYİ Parti'nin bunlardan vazgeçmesini ve kendi teröre karşı bildirisini imzalamasını istiyoruz. Aksi halde üzülürüz. Kendimizi biliyor muyuz, Atatürk'ün partisi olduğumuzu, milliyetçi olduğumuzu biliyor muyuz, başkaları ne yaparsa yapsın kendimize güveniyor muyuz?



ERDOĞAN'A TELEFON YANITI

Olduğun yerde kal, Atatürk'ün peşinden git, zaman seni bir kez daha haklı çıkaracaktır. Tayyip Bey'e uymayarak hata mı yaptık? Tekrar yapacağız. AK Parti devletin dehalarıyla oynadı. Artık devletin başkanı, bulunduğu mevki aynı, genel başkan terör saldırısına uğradı ve kimin arayıp kimin aramadığı konusunda tartışma yaşanıyor.

Siz hükümet olarak üzerinize düşen sorumlulukları yerine getirirseniz biz de gereğini yaparız. Ama bilgi verin dediğimizde kimdir diye sorarsanız, taleplerimizi ötekileştirirseniz, bazılarına lider derseniz, bazılarına söylemezseniz her şey olmuşsunuz ama devlet adamı olmamışsınız. Gelmeyen bazı telefon görüşmeleri, onları almaktan daha kötüdür. Görünmediği için gurur duyuyorum.

Sizi tüm seçmenlere saygı duymaya ve geleceği hayal etmeye davet ediyorum. Geleceğe dair sizin kontrolünüzde olmamak CHP için bir şereftir.



ÖZEL'DEN İKTİDARA SORULAR

Pençe Kilidi ile ilgili herhangi bir güvenlik açığı var mı? Temel koşullar yeterince korunmadığı için saldırıların önlenmesi imkansız mı? Ekstra önlem alıyor musunuz? Gözetim ve tanınma yeterli mi? Yeterli değilse neden yeterli değil? Sağlık acil durumuna müdahale yeterli mi? GATA ve askeri hastanelerin kapatılması, altın saatte kurtarılacak çok sayıda Türk askerinin ölümüne neden olur mu? Pençe Kilidi Operasyonu 21 ay boyunca neden sonuç vermedi?

İsveç'in NATO'ya girmesiyle büyük ses getiren AK Parti'den bunu imzalayıp Meclis'e göndermesini istedik. PKK ve YPG 1. Tümeni Destekçisi olduğunuzu söylediğiniz ABD ile ilişkiler konusunda nasıl iletişim kuruyorsunuz? ABD'nin içeride PKK'yı desteklediğini, İsveç üzerinden de ABD ile F-16 müzakereleri yapacağını söyleyecek. NATO PKK'ya karşı müttefik olarak mı yoksa ikiyüzlülükle mi hareket edecek? Bütün müttefiklerimizden isteğimiz budur.

'İMAM VE MÜEZZİNLERİN ÖZLÜK HAKLARINI YİNE CHP SAVUNUYOR'


Ülkedeki ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, konuşmasına TÜİK'in açıkladığı gıda enflasyonu verilerine dikkat çekerek devam etti:

"Türkiye ekonomik olarak çok kötü yönetiliyor. TÜİK gıda enflasyonunun yüzde 72 arttığını söylüyor. Ama Dünya Gıda Örgütü, 2023'te gıda fiyatlarının yüzde 10 düşeceğini açıkladı. Bize oy vermezlerse ülkeyi böleceklerini söyleyerek sahte videolar yaptılar ve bir kez daha oy alıp şekerleri sakladılar. CHP, günde 5 defa ezan okuyan imam ve müezzinlerin kişilik haklarını bir kez daha savundu.

'İKTİDAR, YALANLA OYLARI TOPLAYIP SİZE SIRTINI DÖNDÜ'

Ezan, bayrak, vatan diyerek oy verip iktidara geldikleri için 28 Mayıs'tan bugün 14 Mayıs'a kadar benzine yüzde 80 zam geldi, mazot 18,50, şimdi mazot 40 lira oldu. İktidarın seçimleri kazanana kadar yalanlarla oy istiflemesi, sonra da sırtını dönmesidir bu. Zeytinyağı son bir yılda yüzde 180 oranında arttı. Memurlara yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. ENAG'a göre artışların en az %80 olması gerekiyordu.

Motorlu kuryeler güvende değildi, Soma madencileri güvende değildi, trendekiler güvende değildi. Bir parkın yıkılıp topçu kışlası yapılmaması gerektiğini söyleyen kimse emin değil.

Çocukları güvende, aileleri güvende, toz şeker dükkanı güvende, hangi suçu işlerseniz işleyin, Süleyman'ın fotoğraf listesine girerseniz güvendesiniz.

Yani bu ülkenin güvenlik sorunu var, sesinizi yükseltmeyin. Herkes şunu bilmeli: Verecek bir karış toprağımız yok.

DEM PARTİ İLE GÖRÜŞME

Resmi siyasi partiyi ziyaret ettik. Gizli anlaşma yok, gizli toplantı yok. Biz ziyarete gidiyoruz, onlar ziyarete geliyor, bizim veremediğimiz rapor yok. Stres yüksek çünkü birilerinin güce kolay erişiminin sonuna geliyoruz. Biz esasında onlar gibi iktidarda kalabilmek için Atatürk milliyetçisiyiz. Bundan sonra Saray'a teşekkür etmeyeceğiz, imza atmayacağız, meşrulaştırmayacağız. Herkes partisine güvenmeli. Saldırıları ve provokasyonları korkudan kaynaklanmaktadır. Bu partiyi kaldıracağız, bu milleti kaldıracağız. Bu milleti bir avuç zenginin eline teslim etmeyeceğiz.

Kaynak: karar