Pakistan 8 yıl aradan sonra uluslararası futbol maçında kamboçyaya ev sahipliği yapacak

2026 Dünya Kupası elemeleri kapsamında, Islamabad Kamboçya'ya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu maç, Pakistan için tarihi bir anlam ifade ediyor.

Pakistan, 8 yılın sonrasında ev sahipliği yapacağı uluslararası bir futbol müsabakasına hazırlanıyor.

Pakistan’ın başkenti İslamabad’daki Jinnah Spor Stadı, 2026 Dünya Kupası elemeleri için Kamboçya’yı ağırlıyor. İki takımın daha evvelki karşılaşmalarında skor 0-0 ile sonuçlanmıştı.

Pakistan Futbol Federasyonu (PFF) temsilcisi Mohammad Yashal, AA’ya verdiği demeçte, bu karşılaşmanın ülke için yeni bir dönemin başlangıcı olacağını vurgu yaptı. Yashal, son yıllarda yaşanan güvenlik sorunları ve PFF içerisindeki meseleler nedeniyle uluslararası maçlara ev sahipliği yapamadıklarını, 2018 Dünya Kupası elemelerinde Pakistan-Yemen maçının güvenlik kaygıları yüzünden Bahreyn’de gerçekleştirildiğini bildirdi.

Pakistan, son uluslararası ev sahipliği deneyimini 2015 yılında Afganistan karşısında yapmıştı.

2021 yılında yaşanan yönetim krizi sebebiyle FIFA, Pakistan Futbol Federasyonu’nun üyeliğini askıya almıştı. Ancak, bu durum Haziran 2022’de son buldu ve PFF, FIFA üyeliğine  döndü.

Pakistan’da futbol, özellikle kırsal kesimlerde rövaşta, fakat ülkede en popüler spor dalı krikettir.

Olaylı İzmir Derbisi Davasında Tutuklu Sanığa 15 Yıl Hapis Cezası Olaylı İzmir Derbisi Davasında Tutuklu Sanığa 15 Yıl Hapis Cezası

FUTBOL TOPU İHRACATINDAN DEV GELİR SAĞLANIYOR

Pakistan, futbol topu ihracatından da büyük gelir elde etti..

Dünya genelindeki birçok organizasyona futbol topu sağlama konusunda uzun yıllardır önemli bir role sahip olan Pakistan, 2014, 2018 ve 2022 Dünya Kupası’nın resmi futbol toplarını da üretti..

Bundan öte, ülkede faaliyet gösteren spor malzemeleri imalatçıları, Bundesliga, Ligue 1 ve UEFA Şampiyonlar Ligi gibi prestijli lig ve organizasyonlar için de top üretimi gerçekleştiriyorlar

Yıllık spor malzemeleri ihracatından 1 milyar dolar gelir elde eden Pakistan’ın bu gelirin 350 milyon ila 500 milyon dolarını sadece futbol toplarından kazandığı bildiriliyor.

Ayrıca, Pakistan’ın 1990’lar ile 2010 yılları arasında birçok Dünya Kupası için özel olarak elle dikilen futbol toplarını tedarik ettiği de bildirildi.(sözcü)

Editör: Haber Merkezi