Beşiktaş Emlakjet Başantrenörü Dusan Alimpijevic: 'İzlerken Gerçekten Çok Keyif Aldım!' Beşiktaş Emlakjet Başantrenörü Dusan Alimpijevic: 'İzlerken Gerçekten Çok Keyif Aldım!'

Pakistan, 8 yıldan sonra ev sahipliği yapacağı beynelmilel bir futbol yarışmasına hazırlanıyor.

Pakistan’ın başşehri İslamabad’daki Jinnah Spor Stadı, 2026 Dünya Kupası elemeleri için Kamboçya’yı ağırlayacak. İki ekibin daha önceki karşılaşmalarında skor 0-0 ile sonuçlanmıştı.

Pakistan Futbol Federasyonu PFF temsilcisi Mohammad Yashal, AA’ya verdiği beyanatta, bu karşılaşmanın ülke için yeni bir dönemin başlangıcı olacağını ifade etti. Yashal, son senelerde yaşanan güvenlik meseleleri ve PFF içerisindeki sorunlar sebebiyle beynelmilel maçlara ev sahipliği yapamadıklarını, 2018 Dünya Kupası elemelerinde Pakistan-Yemen maçının güvenlik endişeleri yüzünden Bahreyn’de hakikatleştirildiğini belirtti.

Pakistan, son beynelmilel ev sahipliği deneyimini 2015 yılında Afganistan karşısında yaşamıştı.

2021 yılında yaşanan yönetim krizi nedeniyle FIFA, Pakistan Futbol Federasyonu’nun azalığını askıya almıştı. Ancak, bu gidişat Haziran 2022’de son buldu ve PFF, FIFA azalığına geri döndü.

Pakistan’da futbol, özellikle kırsal kesimlerde ilgi görüyor, ancak ülkede en popüler spor dalı krikettir.

FUTBOL TOPU İHRACATINDAN DEV GELİR

Pakistan, futbol topu ihracatından büyük kazanç elde ediyor.

Dünya genelindeki pek çok organizasyona futbol topu sağlama mevzusunda uzun senelerdir önemli bir ehemmiyete sahip olan Pakistan, 2014, 2018 ve 2022 Dünya Kupası’nın resmi futbol toplarını da üretmiştir.

Bundan öte, ülkede faaliyet gösteren spor malzemeleri imalatçıları, Bundesliga, Ligue 1 ve UEFA Şampiyonlar Ligi gibi prestijli lig ve organizasyonlar için de top imali asıllaştırıyor.

Yıllık spor malzemeleri ihracatından 1 milyar dolar gelir elde eden Pakistan’ın bu gelirin 350 milyon ila 500 milyon dolarını yalnızca futbol toplarından kazandığı belirtiliyor.

Ayrıca, Pakistan’ın 1990’lar ile 2010 seneleri arasında bir hayli Dünya Kupası için özel olarak elle dikilen futbol toplarını tedarik ettiği de kaydolundu. (sözcü)

Editör: Haber Merkezi