Pakistan'ın Hayber-Pahtunhva eyaletinde bir polis karakoluna düzenlenen saldırıda 10 polis memuru öldü, 6 polis de yaralandı.

Pakistan'da 8 Şubat genel seçimleri öncesinde güvenlik endişeleri arttı. Yerel saatle 03.00 sıralarında Hayber-Pahtunhva eyaletinin Dera İsmail Han ilçesinde bir polis karakoluna silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi.

Polis açıklamasında saldırıda en az 10 polisin öldüğü, 6 polisin de yaralandığı belirtildi. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, aralarında keskin nişancıların da bulunduğu saldırganların olaydan sonra kaçmayı başardıkları öğrenildi.

Polis, bölgedeki caddeleri trafiğe kapatarak bölgeyi kordon altına aldı. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

30 Ocak'ta Belucistan eyaletinde eski Başbakan İmran Han'ın partisi Pakistan Adalet Hareketi'nin (PTI) seçim konvoyuna düzenlenen saldırıda dört kişi hayatını kaybetti.

Kenya'da Şiddetli Yağışlarla Tetiklenen Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor Kenya'da Şiddetli Yağışlarla Tetiklenen Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor

(HABERLER.COM)

Kaynak: HABERLER.COM