Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, bugün Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanacak ve saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak. Geçen ayki toplantıda politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit bırakılmıştı.

POLİTİKA FAİZİNİN SABİT BIRAKILMASI BEKLENİYOR

Ekonomistler, politika faizinin bu toplantıda da yüzde 50 seviyesinde sabit tutulacağını öngörüyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 olarak hesaplandı. Yıl sonuna ilişkin beklentilere göre ekonomistlerden 2'si politika faizinin yüzde 50, 1'i yüzde 47,5, 5'i yüzde 45 ve 2'si ise yüzde 40 olacağını tahmin ediyor.

İstanbul serbest piyasada dolar ve euro düşüşte İstanbul serbest piyasada dolar ve euro düşüşte

MESAJLAR DA YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

Karar metninde yer alacak mesajlar piyasalar için büyük önem taşıyor. Kurul, son karar metninde finansal koşullardaki sıkılığa dikkat çekmiş ve gecikmeli etkilere vurgu yapmıştı. Aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş sağlanana kadar sıkı duruşun sürdürüleceği belirtilmişti. Bu karar metninde de enflasyon gelişmeleri ve para politikası çerçevesine ilişkin mesajlar yakından izlenecek.

PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ

TCMB'nin piyasa katılımcıları anketine göre, cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 seviyesinde. 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi ise yüzde 38,18'den yüzde 37,11'e geriledi.

Kaynak: HABERLER.COM