Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi" kanunlarına karşı suçlardan Engin ve Dilan Polat çifti ile beraber toplam 24 şüpheli alınmıştı.

Yasaklar nedeniyle turistler Taksim'den yürüyerek ayrıldı Yasaklar nedeniyle turistler Taksim'den yürüyerek ayrıldı

Yapılan operasyon sonucunda, 18 şüpheli emniyet operasyonunun gerçekleştirilmesinin ardından İstanbul'da bulunan Anadolu Adliyesine sevk edilmişti. 19 saat süren olayın ardından 12 kişi, aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat'ın da bulunduğu isimler tutuklanmıştı. Geri kalan 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dün adliyeye sevk edilen 2 şüphelinin daha tutuklanarak tutukluluk döneminde 14'e yükseldiği, 9 şüphelinin ise adli kontrol talebiyle serbest bırakıldığı bildirildi.

İTİRAZ REDDEDİLDİ

Dilan ve Engin Polat ile birlikte 12 şüpheli, 5 Kasım tarihinde tutuklanmıştı. Polat çiftinin avukatı Sevinç Horoz, 10 Kasım'da sulh ceza hakimliğine başvuru yaparak çiftin tutukluluklarına itiraz etmişti. Ancak ceza hakimliği, yapılan tutukluluk itirazını reddetti. Bu kararın ardından dosya, asliye ceza mahkemesine yeniden değerlendirilmek üzere gönderildi.(haber global)

Editör: Haber Merkezi