Hollanda Eurovision tarafından diskalifiye edildi Hollanda Eurovision tarafından diskalifiye edildi

Çek Cumhuriyeti, başkent Prag'da Jan Palach Meydanı'nda bulunan Charles Üniversitesi Felsefe Fakültesi'ne düzenlenen silahlı saldırının yarattığı şoku atlatmaya çalışıyor.

Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel, binadan çevredeki insanlara ateş açan 24 yaşındaki üniversite öğrencisi David Kozak'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle 23 Aralık Cumartesi günü ulusal yas günü ilan edilmesine karar verildiğini duyurdu. üniversite.

Başkan Pavel, resmi kurumlarda bayrakların yarıya indirileceğini ve öğlen saatlerinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını belirterek, şunları söyledi: “Bu kadar çok gencin gereksiz yere öldürülmesinden dolayı duyduğum büyük üzüntüyü ve öfkemi ifade etmek isterim. "Çek Cumhuriyeti tarihinin en trajik olayı olan bu kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve olaya karışan herkese en derin başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum" dedi.

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Petr Pavel birlik çağrısında bulundu ve cinayetlerin siyasi saldırı başlatmak veya dezenformasyon yaymak için kullanılmaması gerektiğini söyledi.

BBC News'in haberine göre silahlı saldırganın babası da henüz isimleri açıklanmayan kurbanlar arasında yer alıyor. Hollanda Dışişleri Bakanlığı yaralılardan birinin Hollanda vatandaşı olduğunu açıkladı.

Çek polisi, ülkenin şimdiye kadarki en kötü toplu silahlı saldırısının arkasındaki nedeni ortaya çıkarmak için çalışıyor.

Kaynak: karar