Avrupa'nın dört bir yanındaki çiftçiler, süpermarketlerdeki düşük fiyatlardan yerel üreticilere zarar veren ucuz ithalatlara ve katı AB çevre standartlarına kadar sektörün altında olduğunu söyledikleri bir dizi baskı nedeniyle politikacılardan eylem talep etmek için haftalardır protesto gösterileri yapıyor.

Reuters'in haberine göre, tarım bakanları bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'de sektördeki krizi görüşmek üzere bir araya gelirken, çiftçiler, AB'nin düşük süpermarket fiyatlarından serbest ticarete kadar birçok konuya müdahale etmesi yönündeki çağrıları protesto etmek için lastik yığınlarını ateşe verdi. 

ÇİFTÇİLER DÜZGÜN BİR YAŞAMAK SÜRMEK İSTİYOR

Çevik kuvvet polisi alevleri söndürmek için tazyikli su sıktı. 100'den fazla traktör Brüksel'in bazı kısımlarını kapatmış, Avrupa Birliği kurumlarının genel merkezlerinin çevresine ve bakanların buluştuğu kordon altına alınmış alanın kısa bir mesafesine park etmişti.

Tarım Örgütü La Via Campesina'nın Genel Koordinatörü Morgan Ody, "Bu gelirle ilgili bir mesele. Bu, yoksul olmamız ve düzgün bir yaşam sürmek istememizle ilgili" dedi. Fransa'nın Brittany kentinden bir çiftçi olan Ody, AB'yi minimum destek fiyatlarını belirlemeye ve daha ucuz yabancı ürünlerin ithalatını mümkün kılan serbest ticaret anlaşmalarından çıkmaya çağırdı.

King of Twang'ın gitaristi Duane Eddy yaşamını yitirdi King of Twang'ın gitaristi Duane Eddy yaşamını yitirdi


Ody şunları söyledi: "İklim politikalarına karşı değiliz. Ancak geçişin gerçekleşmesi için ürünlerde daha yüksek fiyatlara ihtiyacımız olduğunu biliyoruz çünkü ekolojik olarak üretim daha pahalı hale geliyor."

Kaynak: karar