ABD: Rusya Ukrayna'da Kimyasal Gaz Kullanıyor ABD: Rusya Ukrayna'da Kimyasal Gaz Kullanıyor

Putin, Rus Ordusundaki Asker Sayısı170 Bin Kişi Daha Artırdı: NATO'ya Yanıt Geldi

Rusya lideri Vladimir Putin, Rus ordusundaki asker sayısını 170 bin kişi daha artırmak üzere bir kararname imzaladı. Kremlin tarafından yayımlanan kararnameye göre, Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin personel sayısı 2 milyon 209 bin 130 kişiye yükseldi, bunun 1 milyon 320 bini askerden oluşmaktadır.

Karar, imzalandığı tarihten itibaren yürürlüğe girdi. Daha önce 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren bir başka kararname ile Rus ordusundaki personel sayısı 1 milyon 150 bin 628'i asker olmak üzere 2 milyon 39 bin 758 kişiydi. Bu yeni kararla birlikte asker sayısında 169 bin 372 kişilik bir artış gerçekleşti, ancak diğer personel sayısında bir değişiklik yapılmadı.

Rusya Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, artışın seferberlik kararı olmadığını ve zorunlu askerlik hizmetine yönelik bir plan bulunmadığını belirtti. Açıklamada, artışın Ukrayna'da devam eden "özel askeri operasyon" ve NATO'nun genişlemesiyle bağlantılı olarak Rusya'ya yönelik artan tehditlere bir yanıt olarak geldiği vurgulandı. "Mevcut koşullar altında silahlı kuvvetlerin sayısında ve muharebe gücünde ilave artış, NATO blokunun saldırgan faaliyetlerine karşı uygun bir yanıttır" ifadesine yer verildi.(karar)

Editör: Haber Merkezi