Emlak piyasasındaki durağanlık devamlılığını sürdürüyor. Önceki aylara istinaden satılık konutlara talep neredeyse %50 düştü. Bu sebeple emlakçıların elindeki ilanlar gün geçtikçe artmaya başladı. Emlakçılar düzenli olarak aynı konutun fiyatı üzerinde güncelleme yapıyor. 

Bölgeden bölgeye fark ediyor fakat ortalama olarak fiyatlar 2,5 milyon Türk Lirası ile 4-5 milyon Türk Lirası arasında değişiklik gösteriyor. Kiralık konutlarda ise son aylarda yükseliş yaşanırken, fiyatlar hala yükselişine devam ediyor.

"KONUTA TALEP NEREDEYSE YOK"

Emlakçı Şerafettin Başaran, konuya ilişkin şunları dile getirdi:

"Satılık konutlara talep son aylarda %50 düştü diyebiliriz. Konuta talep, neredeyse yok denecek kadar az. Daha öncesinde satılık konut pek kolay bulunmuyordu şimdi aksine yükseliş yaşıyoruz. Bu yükseliş neredeyse %60'lara kadar çıkmış durumda. Elimizde fazlasıyla konut vmevcut. İlanları her ay güncelliyoruz. Tabii satış pek gerçekleşmiyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Türkiye Sahalara Döndü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Türkiye Sahalara Döndü

Sıfır dairelerde fiyatlarda gerileme yaşanmıyor ama ikinci el konutlarda %20 gerileme mevcut. Pazarlıklarda ise alıcı ciddi ise ve konut sahibinin paraya ihtiyacı varsa fiyatı %20 geriye çekebiliyor. Ortalama konut fiyatları ise 2,5 milyon Türk Lirasından başlayıp, 4-5 milyon Türk Lirasına kadar değişkenlik gösteriyor.

Kiralık dairelerde de artış devam ediyor. Bunun sebebi ise İstanbul'da yaşamın zorlaşmasından kaynaklı diyebiliriz. Önceki aylara göre elimizde bu bölgede 40 tane kiralık daire varsa şu anda 120 tane var diyebiliriz. Tabii ki fiyatlarda yükseldi." diyerek ifade etti. (karar)

Editör: Haber Merkezi