Inter şampiyonluğunu 100 bin taraftarla kutladı Inter şampiyonluğunu 100 bin taraftarla kutladı

Real Madrid Kulübü, Şampiyonlar Ligi'nde hafta ortasında oynanan Barcelona-Napoli ve Atletico Madrid-Inter maçlarında Brezilyalı futbolcu Vinicius Junior'a tribünlerden ırkçı ve nefret dolu sloganlar atılmasını kınadı ve şikayette bulunduğunu duyurdu. Savcılıktaki ceza davası. Ayrımcılık ve nefret suçları konularında Başsavcılık.

Söz konusu maçlarda ırkçı ve nefret dolu tezahürat yapanların kameralarla tespit edilmesini isteyen İspanyol kulübü, açıklamasında şunları söyledi:

"Oyuncumuz Vinicius Junior'a karşı ne yazık ki defalarca gerçekleştirilen bu şiddetli ırkçılık, ayrımcılık ve nefret saldırılarını kınıyoruz. Kulübümüz, futbolun ve sporun değerlerini savunmak için çalışmaya devam edecek ve son dönemde yaşanan menfur olaylar karşısında sıfır tolerans mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir."

GEÇEN YIL TANSİYON YÜKSELMİŞTİ

Geçtiğimiz sezondan bu yana Vinicius'a karşı ırkçı tezahüratlar duyulsa da kıvılcım, 21 Mayıs 2023'te Valencia-Real Madrid deplasmanında yaşananlar ile alevlendi. Söz konusu maçta bir grup taraftarın ırkçı yorumlarına maruz kalan Vinicius, Valencia tribünündeki taraftarlar, maçı yaklaşık 10 dakika durdurdu. Valensiya kulübü olay nedeniyle sahayı kapattığı gerekçesiyle para cezası almasına karşın, ırkçı tezahürat yapan taraftarlar hakkında dava açıldı.

Öte yandan Vinicius, X hesabından yaptığı açıklamada, "Umarım UEFA verilecek cezaları düşünmüştür. Benim oynamadığım maçlarda bile yaşanan bu olaylar üzücü bir gerçek" dedi. UEFA'dan hadiseye müdahale etmesini istedi.

Kaynak: karar